Kutsal İttifak – 1815

24.07.2013
11.114
A+
A-
Kutsal İttifak – 1815

1Avusturya, Rusya ve Prusya arasında gerçekleşen bu ittifak, Napolyon Savaşlarından korunmak amacıyla bir çıkış yolu olarak görüldü.         Bu üç ülkenin ittifakı giderek güçlenmiş, Hristiyanlık ilkeleri günlük ve politik hayatta daha da güçlenmişti. Üç devletin bir diğer ortak amacı ise mutlakiyet karşıtı düşüncelerin politik düzlemde bastırılmasıydı. İttifakın imzalanma tarihi 26 Eylül 1815’dir.

 1815 Viyana Kongresi’nde ülkelere tanınan hak ve yükümlülükler de olduğu gibi korunmalı, Napolyon Ordularını yenilgiye uğratan devletlerin sahip olduğu üstünlükler devam etmeliydi.

   İttifaka ”kutsal” denmesinin nedeni, üçlü ittifak devletlerinin yöneticilerinin güçlerini Tanrı tarafından aldığını belirtmekti. Böylece son ”İlahi Güç” stratejisi kullanılmış oldu.

 İfttifakın amacı üç devletin siyasi ve askeri olarak her zaman bir birini desteklemesi olsa da zaman zaman karışıklıklar çıkmış, ittifak maddelerinin açık olmadığından dolayı çeşitli siyasi problemler yaşanmıştır.

 Daha sonra Avusturya ve Rusya arasında ki güvensizlik probleminden dolayı ittifaka, İngiltere davet edilmiş ve böylece ” Dörtlü İttifak” oluşturuldu.

  

tarihigercekler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.